Gratis betaalmodule: Stripe

Geplaatst door  Michael Dekker  2016-06-23  Payments Stripe Open Source  

Als alternatief voor bestaande Stripe-integraties voor PrestaShop, heeft Mijn Presta een opensource-module uitgebracht om betalingen te kunnen accepteren met Stripe. Door het als een gratis en vrije module uit te brengen hopen we dat het in de toekomst gemakkelijker en laagdrempeliger wordt om met PrestaShop buitenlandse betalingen te accepteren. Stripe is een zeer gebruiksvriendelijke betaalmethode en erg nuttig om het conversiepercentage op te hogen. Het ondersteunt veel landen en valuta's. Meer informatie kan op hun officiële site gevonden worden: https://stripe.com/.

Deze module gebruikt standard Stripe Checkout popup wat ervoor zorgt dat de module automatisch bij blijft met de meeste recente veiligheidsstandaarden en vereist niet dat de site PCI compliant wordt om creditcard-informatie te mogen verwerken. De creditcard-gegevens worden namelijk door Stripe rechtstreeks verwerkt, zonder dat de server waar PrestaShop op staat aan te pas komt. Uiteraard raden we aan om aan de hoogste standaarden te voldoen en alle pagina's te beveiligen met SSL (of TLSv1.2), maar mocht het even niet lukken, dan zit Stripe technisch goed genoeg in elkaar om het toch nog veilig te kunnen blijven gebruiken. Dit is één van de redenen waarom Stripe zo gemakkelijk in gebruik is en zo gemakkelijk te integreren in uw winkel.

Stripe module

Het doel van deze module is om minstens zo goed betalingen via Stripe te kunnen werken als de officiële module van PrestaShop, dankzij de hulp van de opensource-community door feedback en pull requests te leveren op GitHub.